hits

KAN NOEN FORTELLE MEG GREIA MED THAILAND ?

God kveld kjære du!

Da har vi landet å er hjemme igjen fra Thailand. Vi har nå være på vår første, og siste(?) tur til Thailand. Veit ikke om vi var veldig uheldige eller om det er sånn det er der nede. De siste feriene våre har vi vært i USA. Kanskje vi har blitt for prippene? Kravstore? Vanskelige? Ikke veit jeg. Dette innlegget er om min negative side fra turen. Det kommer et positivt et også.

Hadde gjort mye søk før vi bestilte tur. Vi hadde snakket med utallige personer, og brukt mange timer på nettet. Vi hørte ingenting negativ om Thailand. Det var kun gode ord, og strendene de var vist magiske. Det hadde vi jo også sett på google, insta osv. Forventningene var STORE. Vi gledes oss skikkelig til å reise.

Flyet gikk søndag 5 juni. Ettersom F nettopp hadde hatt bursdag, overrasket jeg han med en helg i Oslo før avreise. Fredagen dro vi på Chris Brown konsert. Lørdag var vi ute å shoppet, og grillet på kvelden. Søndagen sto vi tidelig opp å reise inn til Gardermoen. Det var broren min(Kim Patrick), onkel, Fredrik, og jeg som skulle reise. Vi hadde fått " lurt " med oss Kim Patrick, og Onkel i siste liten. De skulle kun være der i 10 dager. Vi skulle være der i 18 netter.
 

Nå gjør jeg en lang historie kort. 

BANGKOK 

Her kjører folk som gærninger. Jeg var ofte redd når jeg satt på i en taxi eller tuk tuk. Veldig mange av sjåførene virket ikke helt edru. Dette var ikke en bra opplevelse. Hadde ofte i bakhodet " kjører de meg til riktig sted nå ? Kommer de til å kreve mer penger ? Vil de rane meg ? " Selvom jeg satt der med Fredrik. Det lukter "dritt" der. Det var jeg veldig klar over å forbredt på, så jeg var nesten overrasket at de ikke luktet værre der. Noen steder kom det skikkelig stank så jeg ville spy, men det gikk fint. Det var mye rotter der, og kakkelakker. Den ene rotta løp rett i beina til Fredrik. Heldigvis fikk han hoppa litt vekk. Haha. Det er møkkete, og mye eksos der. Det er mye søppel i gatene der. Det er vogner som selger mat/insekter "over alt". På mange toaletter må du kasta papiret i en søppeldunk ved siden av do etter "besøket". Dette resulterte i en grusom lukt på toalettene. På kjøpe senteret følte vi ofte at de som jobbet der overså oss. Mye mulig dette var pga de var litt "redd" for å snakke med oss? Om de feks ikke forstod Engelsk? Jeg shoppet nesten ingenting der nede da jeg ikke fikk særlig hjelp i fht klær, og sko. 

KOH SAMUI
En større versjon av Gran Canaria. Ødelagt av turismen. Mye rølp. Så en som var full å kræsja med scooter der. Skrapa opp ansiktet, og beina. Kjørte vidre som ingenting hadde skjedd. Vaktene så på han å lot han bare kjøre vidre. MYE masete indere som skal ha deg inn i butikkene sine for å sy dress/kjole til deg. Samme med de som står å skal få inn folk til å ta massasje, ordne negler etc. De roper " ey bro, where u from" " tjena ""billig billig" " jævlig billig ", og noen enkle Norske ord. Det var litt gøy, men mest usjarmerende, og etterhvert slitsomt. Vi kunne gå 100meter, å bli tatt på skuldrene å ropt på for at de ville ha oss inn i butikken dems. En annen ting jeg syns det ble for mye av er alle "eskorte" damene/transene. Å så utrolig mange Europeiske menn der nede. Som var der for å finne den store kjærligheten, eller litt kos. Nei.. jeg trodde Koh samui var en mye mindre øy, med hvit sand og krystall klart vann. Masse palmer og skikkelig tropisk. Trodde ikke det var så mye butikker der. Det var t.o.m en OUTLET der, og et stort kjøpesenter.

Pruting - du må nesten prute på ALT. Taxiene vil nesten ikke kjøre "meter", de vil heller du skal gi så mye du kan, og sier veldig høye priser først. Samme med tuk tuk. Alle bodene, og spa sjappene måtte man også prute med å bli enig med før behandling. Dette syns jeg ble veldig slitsomt til slutt. Stå med den kalkulatoren frem og tilbake hele tiden. 

Det bogner av fake varer over alt i Thailand. Å skal du kjøpte noe ekte, er det dyrere eller samme pris som i Norge. På marked har hver tredje butikk de samme varene. 


Thailand blir kaldt land of smiles? Det kan jeg ikke forstå. Vi møtte på mange grettene mennesker. Veldig lite behjelplige, og ville ta så mye de kunne ta betalt. Flere taxier som ikke ville kjøre oss. Men igjen vi møtte noen som også var super hyggelige, og behjelplige. Nå var vi jo her i lav sessongen. Kan ha mye med dette å gjøre at vi sitter igjen med den følelsen vi gjør av Thailand. Pluss at vi er dødsslitene nå, og har de siste dagene helt oppi halsen. 

Topper dette innlegget med at jeg også havnet på sykehuset der nede pga infeksjon i magen. OG Fredrik ble dårlig siste natta. Han spydde hele nattan. Så han ble matforgiftet TROR vi. 

Alle jeg har snakket med " elsker " Thailand. Hvorfor sitter jeg ikke igjen med samme følelsen? Er det KUN jeg som ikke liker Thailand ? 


Det kommer et innlegg senere med hotellene vi bodde på og ko nang yuan.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Victoria Kirkerud

Victoria Kirkerud

26, Sarpsborg

26 år, og kommer fra Sarpsborg. Jeg er utdannet frisør, og brenner for yrket mitt. Denne bloggen vil handle om mitt liv. Kontakt : VictoriaKirkerud@Hotmail.com

Kategorier

Arkiv